Sommardäck

Publicerad den:15 september 2017
By pelle@grafiskaverkstan.se
Ett sommardäck är en typ av däck som är designat och tillverkat för varmare vägar som kan vara vattenbelagda. Sommardäcken får sedan 2010 inte användas under de kalla månaderna. Under månaderna december – mars ska sommardäcken vara utbytta till vintergodkända däck ifall det råder vinterväglag. Alla sommardäck är märkta dels med tillverkningsvecka men även vilken hastighet de får kör i samt däckets dimensioner utifrån vilka det går att räkna ut sommardäckets rullningsomkrets. images (2) Sommardäcken ska ha ett mönsterdjup av minst 1.6 mm. Sommardäckens gummiblandning är sammansatt för att få optimala grepp kring 10-20°C. Vid lägre temperaturer blir däck som är avsedda för sommaren hårda och dess friktionskoefficient försämras kraftigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *